Zeeman komt loonafspraak uit cao niet na

Zeeman komt een loonafspraak uit de nieuwe cao niet na. Sinds 1 juli hebben werknemers van het textielbedrijf recht op een structurele loonsverhoging van twee procent, maar daar is maar een half procent van doorgevoerd. Dat meldt CNV Dienstenbond, dat naar de rechter stapt.

Zeeman zegt in een verklaring de loonsverhoging uit de cao in mindering te hebben gebracht op een eerdere loonstijging die het bedrijf had toegekend. Het bedrijf blijft bij zijn eigen opvatting over de onderhandelingen.

Agostino di Giacomo Russo, bestuurder bij CNV, is stomverbaasd, vooral omdat Zeeman zelf aan de cao-tafel zat. "We hebben nota bene expliciet bij deze situatie stilgestaan", zegt hij. "Iedereen heeft zich gecommitteerd aan de nieuwe loonsverhoging, ongeacht eerdere eigen initiatieven, die vaak nog niet eens in de buurt kwamen van prijscompensatie. In welk textiel heeft Zeeman liggen slapen bij de onderhandelingen?"

CNV stapt nu naar de rechter. Di Giacomo Russo vindt het vervelend dat het nodig is om Zeeman te overtuigen. "En in de tussentijd laat Zeeman zijn eigen personeel in het hemd staan. Dan zeg ik: laat de rechter Zeeman nu maar snel met een zelfde gevoel opzadelen."