Gérard Depardieu plast op vloer vliegtuig

De Franse acteur Gérard Depardieu heeft op de vloer van een vliegtuig geplast. Hij kon zich niet inhouden. Volgens een medepassagier was Depardieu behoorlijk aangeschoten.

De acteur zat dinsdagavond in het vliegtuig in Parijs dat klaarstond om te vertrekken naar Dublin. De medepassagier vertelde aan de Franse radiozender Europe 1 dat Depardieu probeerde te gaan staan toen het vliegtuig klaar was om op te stijgen. "Ik wil pissen, ik wil pissen", zou hij hierop hebben geroepen.

Vervolgens zou de 62-jarige Depardieu op zijn gestaan en op de vloer hebben geplast. "We konden zien dat hij gedronken had", vertelt de medereiziger. "De stewardess stond perplex. Niemand zei iets." Vervolgens keerde het vliegtuig terug naar een parkeergelegenheid om schoongemaakt te worden.

"Ik kan alleen bevestigen dat hij in het vliegtuig heeft geplast", liet een woordvoerder van Air France-KLM weten. De vliegtuigmaatschappij heeft niet bekendgemaakt of Depardieu wordt aangeklaagd. Bij KLM Nederland is het verhaal niet bekend.

Depardieu speelde in bijna tweehonderd Franse films. In zijn vrije tijd is hij wijnmaker. Hij werd in 1990 veroordeeld toen hij dronken achter het stuur werd betrapt.