Mike Myers aan de slag met vierde Austin Powers

Mike Myers gaat binnenkort aan de slag met de vierde Austin Powers-film. Ook dit keer speelt hij niet alleen de hoofdrol, maar schrijft en produceert Myers de komedie. Dat verklappen ingewijden aan entertainmentwebsite The Hollywood Reporter. Geruchten dat Myers aan een vierde film over de excentrieke spion Austin Powers werkt, gaan al langer de ronde.

Myers heeft nog niet getekend voor de opvolger van Austin Powers in Goldmember uit 2002, maar zijn betrokkenheid is zo goed als zeker. De 48-jarige acteur schreef, produceerde en speelde ook in de eerste drie Austin Powers-films.

Wie de vierde film gaat regisseren, is nog niet bekend. Gedacht wordt aan Jay Roach, die de trilogie regisseerde. Austin Powers: International Man of Mystery (1997), Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (1999) en Austin Powers in Goldmember brachten samen wereldwijd ruim 676 miljoen dollar op.

Mike Myers' laatste speelfilm was The Love Guru uit 2008, een film die hij ook schreef en produceerde. De komedie flopte en bracht wereldwijd niet meer dan 40,8 miljoen dollar in het laatje. Myers is de laatste jaren vooral bezig met de Shrek-films, hij voorziet de groene hoofdrolspeler van een stem. Daarnaast had de acteur een klein bijrolletje in Quentin Tarantino's Inglourious Basterds.


Mike Myers aan de slag met vierde Austin Powers (Foto: Novum)