Vrouwen vallen man aan in ziekenhuis

Een 40-jarige patiënt is donderdagmiddag in een ziekenhuis in Tilburg in zijn kamer aangevallen door drie vrouwen. Het trio zou wraak zijn komen nemen omdat de Tilburger tijdens Roze Maandag op de Tilburgse kermis de dochter van een van hen in een feesttent op het kermisterrein zou hebben mishandeld, meldt de politie vrijdag.

De vrouwen van 41, 57 en 60 jaar oud sloegen donderdag rond 16.30 uur toe in het TweeSteden ziekenhuis aan de Dr. Deelenlaan. De vrouwen sloegen de man met een knuppel op zijn buik en hoofd en zetten wat later bleek een speelgoedpistool op zijn buik.

De man probeerde met zijn infuuspaal de klappen af te weren totdat ziekenhuispersoneel ingreep. Met hulp van beveiligers werden de vrouwen apart gezet in een kamer, waarna ze werden overgedragen aan de politie. Die fouilleerde de vrouwen en trof onder meer een zakmes en een busje pepperspray aan.

Het slachtoffer is naar eigen zeggen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op het jaarlijkse homofeest op de Tilburgse kermis, Roze Maandag, zou de man in een feesttent een aantal vechtende vrouwen uit elkaar hebben gehaald. Twee van de vrouwen die hem donderdag aanvielen zegt hij te herkennen van dat incident.

De vrouwen beweren dat de man een van hun dochters ernstig heeft verwond aan een oor. Hiervan is echter geen aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.