PvdA wil post op maandag handhaven

PostNL moet op maandag gewoon post blijven bezorgen. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) moet daarover gaan praten met het postbedrijf, stelt de grootste oppositiepartij PvdA dinsdag in schriftelijke vragen aan de bewindsman.

Aanleiding zijn uitspraken van PostNL-topman Harry Koorstra dat hij af wil van de bezorging op maandag. Het is 'belachelijk' om een hele bezorginfrastructuur in stand te houden voor dat 'hele kleine beetje post', zo zei hij in BN/De Stem. Bijzondere post, zoals rouwkaarten of medische correspondentie, kan volgens hem op die dag prima met de pakketdienst mee.

PostNL - voorheen TNT Post - verzet zich al langer tegen het bezorgen op maandag. De Tweede Kamer heeft echter altijd vastgehouden aan een zesdaagse bezorging. Het bedrijf zegt nu opnieuw bezig te zijn met lobbyen in Den Haag omdat de kosten in geen verhouding zouden staan tot het nut.

Het is de PvdA alvast in het verkeerde keelgat geschoten. Kamerlid Mariëtte Hamer wil weten wat Kamp van de uitlatingen van Koorstra vindt. Ook wil ze weten of het postbedrijf van plan is de tarieven te verhogen als de postbezorging op maandag in stand wordt gehouden.


PvdA wil post op maandag handhaven (Foto: Novum)