Hof: Governor Tower of Londen terecht ontslagen

De voormalige 'Governor', ofwel beheerder, van de Tower of London, generaal-majoor Keith Cima, is terecht ontslagen. Dat heeft de kantonrechter dinsdag bepaald. Cima bekritiseerde het bestuur van de Tower en de wachters, beter bekend als Beefeaters.

Cima beweerde vorige week dat zijn ontslag onterecht was, omdat hij 'pestkoppen aanpakte' en financiële wandaden aan het licht bracht. Cima zei bij zijn aantreden 'absoluut onacceptabele' praktijken te hebben aangetroffen.

Historic Royal Palaces, dat het beheer over de Tower voert, zei dat Cima is weggestuurd wegens ernstig wangedrag. Hij had kritiek op de organisatie geleverd en had minachtend gesproken over de Beefeaters. De rechter ging hierin mee en zei dat Cima 'ongepaste, kwetsende en schadelijke opmerkingen' had gemaakt over zijn werkgever en 'niet kon accepteren dat hij iets fout had gedaan'.

In 2009 werd de Tower opgeschrikt door een schandaal. Twee Beefeaters werden ontslagen, omdat ze hun enige vrouwelijke collega, Moira Cameron, zouden hebben lastig gevallen.


Hof: Governor Tower of Londen terecht ontslagen (Foto: Novum)