Politie zet foto online in zaak Brinks

De politie heeft een foto vrijgegeven in het onderzoek naar de overval op geldtransportbedrijf Brinks in Amsterdam eind juni. Daarop zijn een herdenkingslichtje en bloemen afgebeeld die op een stuk vangrail op de A2 bij Waardenburg zijn geplaatst.

Donderdag meldde Omroep Gelderland al dat in de buurt van de plek waar eind juni een auto van de overvallers van Brinks in Amsterdam crashte bloemen en een kaarsje waren geplaatst. Een van de daders is mogelijk overleden. De politie wilde het bericht donderdag niet bevestigen, maar gaf vrijdag de foto vrij en roept getuigen op zich te melden.

Op het herdenkingslicht staat een duif afgebeeld. De bloemen en het lichtje zijn mogelijk al eind juli neergelegd. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of die weten waar de spullen zijn gekocht. Ook wordt gezocht naar mensen die iemand kennen die zwaargewond is, maar geen goede verklaring voor het letsel heeft gegeven.

Het stuk vangrail werd woensdag meegenomen voor onderzoek, na een tip die binnenkwam na een uitzending van Opsporing Verzocht. In de uitzending werd dinsdag een reconstructie getoond van de zeer gewelddadige overval en de daaropvolgende achtervolging door de politie. Vrijdag meldde de politie dat 45 tips zijn binnengekomen.

Bij de overval schoten de daders en agenten meerdere keren op elkaar. Eerder meldde de politie al dat een van de overvallers vermoedelijk gewond was geraakt bij de crash. Zijn kompanen moesten hem uit het wrak in een andere auto helpen, die ze vier bouwvakkers afhandig hadden gemaakt. Een foto met de Hyundai erop is ook online gezet. De overvallers wisten uiteindelijk na een lange achtervolging en dreiging met vuurwapens te ontkomen.


Politie zet foto online in zaak Brinks (Foto: Novum)