Alarm om schutter Virginia Tech blijkt loos

De veiligheidsmaatregelen die de Amerikaanse universiteit Virginia Tech instelde nadat drie kinderen meenden een gewapende man te hebben gezien zijn opgeheven. De politie heeft de man niet aangetroffen, maar zal nog de hele dag in groten getale op het campusterrein patrouilleren.

De kinderen, die op de universiteitscampus een zomercursus zouden hebben gevolgd, sloegen donderdagochtend (plaatselijke tijd) alarm. Ze vertelden de politie dat ze een man richting de volleybalvelden op het terrein hadden zien lopen. In zijn hand leek hij een handvuurwapen te hebben, bedekt door een stuk stof. De politie kamde daarop het terrein uit, maar vond niemand die aan de beschrijving voldeed.

De man zou ook gesignaleerd zijn bij een eetgelegenheid op de campus. De eetgelegenheid, Dietrick Hall, ligt vlakbij de slaapvertrekken waar in 2007 een student van Virginia Tech 32 mensen doodschoot.

De universiteit raadde daarop op haar website studenten en medewerkers aan binnen te blijven en de deuren op slot te doen. Die voorzorgsmaatregelen zijn nu ingetrokken. "De universitaire gemeenschap kan haar gewone gang weer hernemen", aldus het universiteitsbestuur.