Man mogelijk broer van eigen kind

Een Australiër is naar de rechter gestapt om een gedwongen DNA-test te laten afnemen bij zijn vader, zijn kind, de moeder van het kind en van zichzelf. De man is bang dat zijn bloedeigen vader de vader is van zijn kind. De moeder heeft namelijk bekend dat zij met zijn vader naar bed is geweest.

De rechtbank heeft moeten aanhoren dat de man al in 2003 een DNA-test had laten afnemen bij zijn kind. Hieruit is gebleken dat de kans dat hij de vader van zijn kind is maar liefst 99,998 procent is. Desondanks heeft de beste man hier geen reet aan. Een nauwe bloedverwant heeft namelijk dezelfde kans de vader te zijn.

De vermeende vader van het kind, die de rechtszaak indiende, had in 1993 tweemaal seks met de moeder van het kind. Pas in 2003 of 2004 wilde het kind, dat nu een tiener is, wel eens weten wie zijn of haar vader was. Hoewel het DNA-onderzoek de jongere Australieër als de vader aanwees, rees bij hem de twijfel omdat zijn vader ook over de vrouw was heen geweest.

Nu, jaren later, heeft de man alsnog besloten er een rechtszaak van te maken. De moeder wil namelijk geld zien voor de opvoeding van haar kind. Omdat de Aussie niet van plan is te dokken voor andermans kind, heeft hij besloten de moeder voor de rechter te slepen.