Penislengte verklaart economische groei

De gemiddelde penislengte van de mannelijke bevolking heeft een grotere invloed op de economie dan het politieke regime van een land. Dit concluderen Finse wetenschappers van de Universiteit van Helsinki. De optimale penislengte (in erectiestand) voor een goede economie is volgens de onderzoekers 13,5 centimeter.

De correlatie van de penislengte op de economische groei in een land zou een inverse U-vorm vertonen. In landen waar de bevolking gemiddeld over minder dan 12 centimeter beschikt blijkt het bruto binnenlands product (bbp) significant lager te liggen. Hetzelfde bleek bij landen waarbij de mannen groter waren geschapen, vanaf een penislengte van 16 centimeter.

Volgens de Finse wetenschappers verklaart de penislengte 20 procent van de economische groei tussen 1960 en 1985. Een precieze verklaring hiervoor hebben de wetenschappers niet, maar ze speculeren dat het mannelijk zelfvertrouwen, resulterend uit de penislengte, een oorzaak zou kunnen zijn.

De Finnen vonden dat er genoeg onderzoek was gedaan naar de invloed van politiek en onderwijs op de economie, maar dat er nog nooit rekening is gehouden met de invloed van de biologie of seksualiteit. De onderzoekers gebruikten gegevens uit 76 landen tussen 1960 en 1985, gebruikmakend van eerdere onderzoeken.