'Queen Elizabeth vindt jurk doodeng'

De Britse koningin Elizabeth vindt de tentoongestelde jurk van Kate Middleton doodeng. De koningin en de vrouw van prins William bekeken vrijdag een tentoonstelling in Buckingham Palace.

De tentoonstelling is geheel gericht op het huwelijk van prins William en Kate in april. De trouwjurk van Middleton, haar schoenen en de tiara die ze droeg zijn slechts enkele delen van de tentoonstelling in de balzaal van het paleis, weet de Britse krant Daily Telegraph.

Toch lijkt de tentoonstelling niet de goede snaar te raken bij de koningin. Als ze de jurk ziet gebruikt de vorstin termen als verschrikkelijk, afzichtelijk en eng. De jurk is nogal spookachtig uitgelicht tegen een donkere achtergrond. Bovendien lijkt de tiara los boven de jurk te zweven. Volgens de krant is dit de reden voor de afkeer van de koningin.

De tentoonstelling is wel erg populair bij het publiek. De verkoop van rondleidingen door het paleis is met 107 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Volgens een woordvoerder van het paleis komt dit vooral door de populariteit van het jonge paar.