Paradiso omzeilt hoge btw met circustent

Poppodium Paradiso omzeilt de btw-verhoging op concertkaartjes door bij de eerste editie van het Magneet Festival in plaats van een podium een circus neer te zetten. De openluchttent bij het nieuwe culturele evenement in Amsterdam, is een 'statement over de btw-verhoging van 6 naar 19 procent'.

De verhoging van de btw geldt namelijk wel voor tickets voor theater- en muziekvoorstellingen, maar niet voor het circus, het pretpark, de bioscoop of de dierentuin. "Alleen het zogenaamde 'platte vermaak' blijft ongestraft", vindt Paradiso.

In de circustent programmeert Paradiso livemuziek, films, dj's en 'verrassende optredens op de piste'. Het volledige programma is nog niet bekend.

Het Magneet Festival is geïnspireerd op het festival Burning Man bij de Black Rock Desert in de Amerikaanse staat Nevada. Net als op dat Amerikaanse festival kunnen bezoekers zelf bijdragen aan de programmering door 'creatieve ideeën' voor te stellen en uit te voeren.

De eerste editie van het Magneet Festival begint op 19 augustus. Tot 11 september kunnen bezoekers kijken naar, en bijdragen aan, voorstellingen op verschillende podia in Amsterdam-Oost.