Mobiele data ook duurder bij Vodafone

Ook telecomprovider Vodafone gaat sleutelen aan zijn abonnementen voor mobiel internet. Vanaf 1 augustus gaat de datalimiet die klanten krijgen omlaag. "Data wordt duurder", zei een woordvoerder vrijdag.

Volgens de woordvoerder heeft Vodafone net als KPN te kampen met klanten die minder bellen en sms'en, maar volop mobiel internetten. "De investeringen in het netwerk moeten ergens anders vandaan komen", zo verklaarde hij. De wijzigingen bij Vodafone gaan op 1 augustus in. KPN maakte eerder deze week zijn nieuwe abonnementsvormen bekend, die gaan op 5 september in.

Vodafone laat weten dat in de contracten met kleinere datalimieten het gebruik van de gratis chatdienst WhatsApp mogelijk blijft. En dat klanten MB's kunnen bijkopen bovenop hun bundel.

Bij bellen met de nieuwe abonnementen van Vodafone wordt voortaan afgerekend per seconde in plaats van per minuut. Het abonnement dat volledig gericht was op bellen, ruimt het veld. Er blijft wel een abonnement beschikbaar voor mensen die met hun mobiel alleen willen bellen en sms'en.

Mobiele data ook duurder bij Vodafone
Mobiele data ook duurder bij Vodafone (Foto: ANP)