Schots stel blijkt winnaar 185 miljoen euro

Een Schots stel blijkt vrijdag de winnaar te zijn van maar liefst 185 miljoen euro, de jackpot die dinsdag viel in de Euro Millions lottery. Het echtpaar had niet meteen bij de trekking door dat ze hadden gewonnen, waardoor het even duurde voor ze de prijs claimden.

De 64-jarige Colin Weir en zijn vrouw Chris uit het stadje Largs nabij Glasgow controleerden enkele uren na de trekking pas hun lot. Toen bleek dat ze de jackpot hadden, was het te laat om zich nog bij de loterij te melden. Dat gebeurde de volgende dag.

Het stel gaat huizen kopen voor hun kinderen en doet hen autorijlessen kado. Verder willen ze gaan reizen en als er geld over is hoopt Weir een skybox te kunnen krijgen in het stadion van FC Barcelona.

Door de prijs staat de familie Weir meteen op nummer 430 van de lijst met rijkste Britten. Ze staan daarmee negen plaatsen onder de David en Victoria Beckham. Wel zijn ze in één klap rijker dan zanger Tom Jones en voormalig lid van The Beatles Ringo Starr. Nog nooit won een speler in de Euro Millions lottery zo'n hoog bedrag. Het record stond op 'slechts' 129 miljoen euro, in 2010.

De Euro Millions lottery bestaat sinds 2004 en wordt in negen landen in West-Europa gespeeld. De loterij wordt in Nederland niet gehouden.

Schots stel blijkt winnaar 185 miljoen euro
Schots stel blijkt winnaar 185 miljoen euro (Foto: ANP)