Online gamen leuker dan seks

Een onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen die online games spelen de voorkeur geven aan een goede speelsessie dan aan een bad nemen, winkelen, sporten of seks. Uit het onderzoek bleek ook dat bijna een op de vijf vrouwelijke gamers (17 procent) online games in bed spelen. Aan het onderzoek deden 2052 mensen mee.

Uit het onderzoek blijkt dat 49 procent van de vrouwen online games spelen, tegenover 50 procent van de mannen. Van deze vrouwelijke gamers zegt 84 procent dat ze genieten van hun potje online gaming, terwijl maar 70 procent zegt te genieten van seks. Van de overige aangegeven opties vindt 62 procent het sporten leuk, 71 procent winkelt voor hun plezier en 75 procent neemt graag een bad.

Vrouwen spenderen zelfs meer tijd met online gaming dan mannen. De deelnemers besteden gemiddeld 3,5 uur aan online games per week. Van de totale tijd die men op internet besteedt wordt er door de vrouwen 23,1 procent van die tijd gebruikt om te gamen, de mannen gebruiken 22,3 procent van hun online tijd aan gaming.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Doritos, die net een online game hebben gelanceerd. "Social en mobile gaming is enorm populair onder zowel vrouwen als mannen, zoals het onderzoek uitwijst", zegt Doritos marketing manager Hugo Amos. "We wilden een spel dat voor iedereen leuk en vermakelijk is creëren. Het zal spannend worden om te zien wie er bovenaan de leaderboard van het Doritos Dip Desperado-Facebookspel staat de komende weken".

Als je vrouw of vriendin even geen zin heeft: het spel is hier te vinden.