[EL] Uitslag FK Tauras - ADO Den Haag

ADO Den Haag is dichtbij plaatsing voor de volgende voorronde in de Europa League. In Litouwen wonnen de Hagenezen met 3-2 van FK Tauras, maar de eindstand werd pas ver in blessuretijd op het bord gezet. Een eigen doelpunt van Gnedojus hielp de bezoekers uiteindelijk aan de zege.

FK Tauras staat in de Litouwse competitie als negende geklasseerd, maar bleek voor ADO Den Haag een pittige kluif te zijn. Het eerste doelpunt, waar overigens een strafschop voor nodig was, viel pas na een uur spelen en was in het voordeel van de thuisploeg. Aan de penalty ging een lichte overtreding van Filip Luksik vooraf. De arbiter van dienst bestrafte deze echter zeer zwaar en toonde de verdediger van ADO Den Haag een rode kaart. Het buitenkansje werd vervolgens door Jerkovic verzilverd.

De achterstand was voor ADO Den Haag het sein om het initiatief meer naar zich toe te trekken. Elf minuten na de openingsgoal kwamen de Hagenezen via een doelpunt van Lex Immers op gelijke hoogte. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, aangezien Seedorf de voorsprong voor FK Tauras weer herstelde.

Zeven minuten voor tijd was het weer Immers, die een doelpunt kon bijschrijven. Deze keer was de aanvaller van ADO Den Haag trefzeker vanaf de strafschopstip. Uiteindelijk ging de Nederlandse ploeg er alsnog met de volle buit vandoor, omdat Gnedojus de bal ver in blessuretijd achter zijn eigen doelman werkte.

De return tussen beide ploegen is volgende week in het Kyocera-stadion in Den Haag.

FK Tauras

2 - 3

ADO Den Haag

56' Jerkovic (pen)
 73' Seedorf
   71' Immers
 83' Immers (pen)
90+5' Gnedojus (e.d)

Gele kaart: Savastas, Sirevicius, Zubavicius, Seedorf (FK Tauras)
 Rode kaart: Luksík (55) (ADO Den Haag)

Stadion: Vytautas stadion, Taurage
Toeschouwers: 2.300
Arbiter: Batinic (Kro)