Guus Meeuwis ligt niet meer wakker van gewicht

Guus Meeuwis maakt zich niet meer zo druk om zijn uiterlijk. De 39-jarige zanger, die aan het begin van zijn carrière naar eigen zeggen vaak werd afgeschilderd als 'die dikke jongen met bril', zit goed in zijn vel. "Het is niet meer zo'n issue", vertelt Guus aan Grazia over zijn voorkomen.

"Ik heb aanleg om zwaarder te worden. Mijn gewicht gaat op en neer", legt de zanger uit in een interview met het blad. "De laatste vier jaar ben ik behoorlijk aan het sporten. Ik tennis en loop hard. Zo houd ik mijn gewicht redelijk op peil. Als ik dat niet zou doen, ben ik zo zes kilo zwaarder."

Een paar kilootjes kwijtraken is volgens Meeuwis niet het enige pluspunt van beweging. "Het voordeel is dat ik van sporten ook fitter ben geworden, in mijn lijf én in mijn hoofd. Dat vind ik misschien nog wel belangrijker dan die kilo's."

Streven naar een strak lijf doet de Brabander niet. "Ik hou van het goede leven: lekker eten en drinken. Het zal me nooit lukken om maar 75 kilo te wegen. Dat past ook niet bij me." Een wasbordje is dan ook niet aan Meeuwis besteed. "Een sixpack koop ik wel gewoon voor in de koelkast."


Guus Meeuwis ligt niet meer wakker van gewicht (Foto: Novum)