Vrijspraak geëist in Rotterdamse zedenzaak

Justitie heeft woensdag vrijspraak gevraagd voor een van de verdachten in een Rotterdamse zedenzaak. Het 12-jarige slachtoffer heeft haar belastende verklaring tegen de 19-jarige man ingetrokken.

Het 12-jarige meisje uit Nijmegen was weggelopen uit een instelling en alleen naar Rotterdam gegaan. Agenten troffen haar op straat aan. Uit onderzoek bleek volgens de politie dat zij door verschillende mannen ernstig seksueel was misbruikt. Dat zou in ieder geval zijn gebeurd in een woning in de 1e IJzerstraat in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven en mogelijk ook op andere plekken.

In de woning aan de 1e IJzerstraat werd eerder een meisje van 15 uit Capelle aan den IJssel slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. In totaal zijn acht verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het misbruik van een of beide meisjes.

Eerder eiste het OM in deze zaak anderhalf en tweeënhalf jaar cel tegen twee 28-jarige Rotterdammers. Donderdag worden de strafeisen tegen de andere vijf verdachten in de zaak bekend.