Ferrer weg als coach Vitesse

Voetbalclub Vitesse begint de voorbereiding op het seizoen 2011/2012 met Stanley Menzo voor de groep. De Nederlandse oefenmeester wordt voorlopig verantwoordelijk voor de eerste selectie, terwijl de contracten van hoofdtrainer Albert Ferrer en zijn assistent Albert Capellas per 1 juli formeel opgezegd zijn.

Met Ferrer aan het roer wisten de Arnhemmers vorig jaar ternauwernood de nacompetitie te ontlopen. Over de toekomst van de Spanjaard is nog geen besluit genomen, maar directeur Paul van der Kraan sluit niet uit dat de Spanjaard toch mag blijven. Hierover zal in de komende dagen meer duidelijkheid worden verschaft.

Menzo en keeperstrainer Raimond van der Gouw zullen volgende week bij de eerste training in ieder geval op het veld staan. Menzo had nog een doorlopend contract en Van der Gouw tekende bij tot 2013.

Update 19:21 uur

Vitesse en trainer Albert Ferrer gaan niet met elkaar verder. De club en de Spaanse coach kunnen het niet eens worden over het te voeren beleid. Ferrer volgde in november 2010 Theo Bos op als coach van de club uit Arnhem.