'Man die 308 reed lastig te bekeuren'

Het wordt moeilijk de man te bekeuren die met 308 kilometer per uur over de weg scheurde. Een proces-verbaal kan pas worden opgemaakt als de exacte plaats, het tijdstip en de werkelijke snelheid zijn gemeten, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket Team Verkeer maandag in het AD.

Een filmpje alleen is vaak niet genoeg bewijs voor een veroordeling, zegt de woordvoerder. Hij wijst erop dat beelden gemakkelijk zijn te manipuleren. Zondag liet de politie al wel weten dat het filmpje wordt onderzocht.

Het filmpje veroorzaakte ophef toen het zondag op de website Geenstijl werd getoond. Daarop is eerst de 19-jarige man achter het stuur van een Nissan GT-R te zien. In dezelfde shot gaat de kilometerteller ruim over de honderdvijftig kilometer per uur terwijl de auto binnen de bebouwde kom rijdt.

Buiten de bebouwde kom gaat de teller naar 308 kilometer per uur. Op internet beweerde de man aanvankelijk dat hij toen ook achter het stuur zat, maar inmiddels ontkent hij dat. "Ik filmde toen", zegt hij in de krant. Hij geeft ook toe dat het onverantwoord was om zo snel binnen de bebouwde kom te rijden en zegt te hopen dat hij niet in de problemen komt.

Wel denkt hij dat de politie het niet kan bewijzen. Voor dergelijke overtredingen wordt doorgaans het rijbewijs en het voertuig afgepakt. De man zegt in het AD dat de bolide niet van hem is. Hij mocht van de eigenaar een stukje rijden.

De vader van de man reageert in de krant geschokt. Hij heeft zijn zoon echter nog niet gesproken omdat die niet bij hem woont. Ook vraagt hij zich af of het filmpje echt is. "Als ik ben bijgekomen van de schrik, ga ik eerst maar eens met hem praten." Hij wil het volgens de krant niet hebben over zijn eigen rijgedrag.