Fataal ongeval Tuil niet schuld agenten

Het dodelijke ongeval dat volgde op een politieachtervolging begin vorige week bij het Gelderse Tuil is niet de schuld van agenten. De betrokken politiemensen hebben gehandeld volgens de geldende voorschriften. Dat blijkt uit onderzoek van de rijksrecherche, meldt het Openbaar Ministerie in Arnhem donderdag.

Bij het ongeval kwamen een 27-jarige man uit Gorinchem en een 24-jarige vrouw uit Huizen om het leven. De auto waarin zij zaten werd achtervolgd door agenten, nadat de bestuurder iets na middernacht een stopteken voor een routinecontrole van de politie negeerde.

De man ging ervandoor, reed de uiterwaarden in, raakte een hek en belandde in de Waal. Agenten zagen dat de man zelf uit de auto was gekomen en wierpen hem nog een reddingslijn toe, maar konden hem door de stroming niet meer redden en verloren de man uit het oog.

Aanvankelijk werd gedacht dat de man alleen in de auto zat, maar in de dagen na het ongeval werd behalve het stoffelijke overschot van de man ook het lichaam van de vrouw gevonden.

Naar de exacte omstandigheden rond het incident en de dood van de vrouw wordt nog nader onderzoek gedaan door de politie.