Gullit: "Dit is zo'n gek verhaal"

Ruud Gullit werd gisteren door Razman Kadirov, voorzitter van Terek Grozny, op straat gezet. De eigenaar had onze landgenoot een ultimatum gesteld door de competitiewedstrijd tegen Amkar Perm niet te verliezen. Door een eigen doelpunt in de laatste minuut ging de wedstrijd toch met 1-0 verloren.

In het Algemeen Dagblad reageerde Gullit op de gehele situatie: "Dit is zo'n gek verhaal. Eerst de voorzitter die dreigt, dan in de laatste minuut verliezen door een eigen goal en vervolgens vanuit Nederland horen dat ik ontslagen ben. Wat kan ik beter doen dan de humor er van in te zien? Ik wist dat ik ontslagen zou worden, ook als ik nu gewonnen had."

De 49-jarige Gullit vervolgde: "Ik moet er echt om lachen. Ik wist wel dat dit geen standaard land is en geen standaard voetbalcompetitie. Maar zoals het nu gaat is te bizar voor woorden."

Onze landgenoot kreeg na zijn ontslag wel de mogelijkheid om als jeugdtrainer aan de slag te gaan bij Terek Grozny. De kans is echter erg klein dat de Nederlander op dit 'aanbod' in zal gaan.