Diepzeeduiker wil Bin Laden opvissen

De Amerikaanse duiker Bill Warren is van plan het lichaam van Osama bin Laden op te duiken. Voorzien van geavanceerde apparatuur en een filmcrew wil de diepzeeduiker en schatzoeker de dood van de terroristenleider verifiëren.

Warren wil de missie naar eigen zeggen ondernemen omdat hij een 'ware patriot' is, en president Obama volgens hem geen bewijs heeft geleverd dat Bin Laden echt dood is. De 59-jarige zeeschatzoeker is voornemens om met een aantal van hoogstaande apparatuur voorziene boten de Arabische Zee af te gaan zoeken. "We gaan het lichaam zoeken, fotograferen, filmen en omhoog halen. Daarna gaan we op de boot een DNA-onderzoek doen", aldus Warren.

Osama bin LadenDe diepzeeduiker laat de hele operatie, die naar verluidt enkele honderden duizenden dollars gaat kosten, door een filmcrew vastleggen. Volgens sommigen is het twijfelachtig of de onderneming wel kan slagen. Deze zou een stuk ambitieuzer zijn dan de moeizame diepzeemissie waarbij de Titanic na de nodige krachtsinspanningen terug werd gevonden.

Osama bin Laden werd begin mei door een speciale Amerikaanse krijgsmachtseenheid gedood. Volgens Washington heeft de terreurleider vervolgens een zeemansgraf gekregen omdat er bij een begrafenis te land het gevaar zou hebben bestaan dat het graf tot een bedevaartsoord voor extremisten zou zijn verworden.