Marijke Helwegen wil homomoeder worden

Marijke Helwegen ziet een rol als homomoeder wel zitten. De 62-jarige socialite denkt een belangrijke boodschap te kunnen uitdragen over gelijke behandeling tussen alle mensen.

"Ik zou het best willen worden, ik geloof er heilig in", vertelt Marijke voor de camera van Novum Nieuws. "Ik vind dat alle mensen, wie je ook bent, gelijk moeten worden behandeld. Ook al heb je geen schoolopleiding, ook al ben je niet mooi: het maakt niet uit. Je mag er zijn", stelt ze. " Je behoort respectvol behandeld te worden."

Marijke weet heel goed over welke eigenschappen een goede homomoeder moet beschikken. "Ze heeft nooit een waardeoordeel. Ze kan vriendschap creëren, kan mensen laten lachen en mensen laten huilen. Ze kan iets uitdragen, een boodschap, die mensen oppikken. En dat zou ik graag doen." Andere bekende Nederlandse homo-iconen zijn onder anderen Willeke Alberti en Imca Marina.

Marijke, die al sinds haar achttiende gelukkig is met Harry, heeft op seksueel gebied nooit geëxperimenteerd met vrouwen. "Nee, gek genoeg niet", vertelt ze. "Ik liep altijd een beetje achter, daarom kom ik nu tot bloei. Ik doe nu allerlei leuke dingen. Ik spring rond als een bambi en ik roek als een duif en ik haal de schade in."


Marijke Helwegen wil homomoeder worden (Foto: Novum)