Gek onthoofdt collega met hakmes

Een Filippijnse automonteur is gisterochtend in het Maleisische Kandazon volledig doorgedraaid. Voor de ogen van al zijn collega's hakte hij plotseling met een zwaard op een collega in. Vervolgens greep hij een hakmes en hakte diens hoofd eraf.

De 30-jarige monteur had eerder op de ochtend aan zijn collega's gevraagd waar de parang, een Moluks zwaard, lag opgeslagen. Vervolgens pakte hij de parang uit de keuken en begon buiten wat gras op te ruimen. Ineens liep hij op een Indonesische collega, die buiten met een motorblok bezig was, af en hakte een aantal keren op het 37-jarige slachtoffer in.

Toen een collega de woesteling met een metalen stoel te lijf ging, werden hij en een andere collega aangevallen met de parang. Hierop renden de monteurs de werkplaats uit om van een veilig afstandje toe te kijken. Zij moesten toezien hoe de Filippijn op hun inmiddels overleden collega toeliep, een hakmes pakte en diens hoofd afhakte. Vervolgens doopte hij het hoofd in een vat olie en stopte het in een zak.

De hakkende monteur is ter plaatse door de politie in de boeien geslagen. Hij heeft geen verzet geboden tijdens zijn arrestatie. Het motief voor de actie is nog volstrekt onduidelijk