TV-premiere Watchmen vanavond RTL5

De film Watchmen beleeft vanavond zijn tv-première op RTL5. De film gaat over een groep  superhelden zonder superkrachten, op een karakter na, en speelt zich af in de jaren 80.

Watchmen werd jarenlang als onverfilmbaar gezien. Het bronmateriaal is een graphic novel, een complex soort stripboek bestaande uit vele hoofdstukken en diepere lagen. Schrijver is de exentrieke Alan Moore die ook V for Vendetta en Swamp Thing schreef.

Het verhaal van Watchmen speelt zich af in een alternatieve realiteit in het Amerika van 1985. De Vietnam-oorlog is gewonnen, Nixon is voor de derde keer herkozen en de spanningen tussen Amerika en Rusland lopen steeds hoger op. Gekostumeerde helden, die het recht in eigen handen nemen, zijn sinds 1977 bij wet verboden.

Deze helden, die zichzelf de Watchmen noemen, werken dan ook voor de overheid of zijn gepensioneerd en leiden een rustig leventje. Totdat één van hen, The Comedian, wordt vermoord. Zijn (voormalig) collega Rorschach vermoedt een complot tegen oud-superhelden en wil weten wie erachter zit. Samen met zijn andere oud-collega's gaat hij op onderzoek uit.

Watchmen begint om 20.30 uur op RTL5. Lees hier de uitgebreide FOK!recensie.