Vrouw gespietst tijdens plassen; ex aangeklaagd

Een Australische vrouw heeft haar ex voor de rechter gesleept. Michelle Egglestone uit South Ballarat werd enkele jaren geleden tijdens het plassen rectaal en vaginaal doorboord door een hek. De vrouw was aan het plassen op de veranda van de woning, maar kukelde naar beneden en landde bovenop het houten hek.

Egglestone beweert dat de veranda van de woning in Smythes Creek niet was voorzien van een deugdelijke ballustrade. Hierdoor was het mogelijk dat zij op 1 november 2008 tijdens het plassen een klein eindje naar beneden viel en werd gespietst door de houten omheining rond het huis. De vrouw liep hierdoor 'penetratieverwondingen aan haar rectum, vagina en blaas op', aldus de aanklacht.

"Hierdoor moest ze operaties ondergaan aan haar blaas, vagina en darmstelsel. De eiser liep het letsel op terwijl ze plaste vanaf een onverlichte veranda." Egglestone sleept haar ex-verloofde, Leslie Furness, voor de rechter omdat hij als eigenaar van de woning niet aan de bouwvoorschriften heeft voldaan. Ook had hij de punten op het hek niet afgedekt.

Door de verwondingen heeft het slachtoffer te kampen met littekens, een depressie, angststoornissen, een posttraumatische stressstoornis en nachtmerries. Haar conclusie luidt dat haar verwondingen tijdens het urineren 'een gevaar waren dat zou kunnen zijn voorkomen als de verdachte zorgvuldiger was geweest'.

De vrouw was destijds werkzaam als schoenenverkoopster, maar kon door de verwondingen haar vak niet langer uitoefenen. Ze wil nu compensatie wegens gederfde inkomsten. De beklaagde heeft nog geen verweer ingediend.