Nieuw album Tim Knol pas in 2013

De volgende plaat van Tim Knol laat nog even op zich wachten. De 21-jarige singer-songwriter wil eerst genieten van zijn huidige album Days, dat eind mei uitkwam.

"Dit is zijn droomplaat, die wil je zo lang mogelijk spelen", vertelt Matthijs van Duijvenbode, de manager van Knol. "We willen zorgen dat iedereen 'm hoort." Volgens Van Duijvenbode kan het best tot 2013 of 2014 duren voor het volgende schijfje verschijnt. "We nemen er ruim de tijd voor."

Knols carrière verloopt voortvarend in Nederland, maar de zanger hoopt ook in het buitenland hoge ogen te gooien. "Er lopen lijntjes met onder meer Duitsland, Engeland en Indonesië", vertelt zijn manager. "We gaan het zeker proberen, maar willen het goed aanpakken. We doen het goed, of we doen het niet."

Wanneer de volgende single van Days uitkomt, is nog niet bekend. Knol is op dit moment volop bezig met de voorbereidingen voor Pinkpop, waar hij zondagmiddag op het hoofdpodium staat. Het is de eerste keer dat de zanger voor zo'n groot publiek moet optreden. "Dat moet 'm worden. Hij heeft er ontzettend veel zin in."


Nieuw album Tim Knol pas in 2013 (Foto: Novum)