Aerosmith gaat weer nieuw album opnemen

Aerosmith duikt in juli de studio in. De band van frontman Steven Tyler gaat samen met producer Jack Douglas aan het werk aan een nieuw album. "De hele band duikt in de tweede week van juli de studio in, voor een nieuw Aerosmith-album", twitterde gitarist Joe Perry.

Het album wordt opgenomen in de eigen studio van de band. Die werd zes jaar geleden gebouwd, speciaal voor de samenwerking tussen de rockers en producer Douglas, zei Perry in mei tegen de Britse persdienst Reuters. Eerder dit jaar hield Aerosmith een achtdaagse schrijfsessie om nieuw materiaal te produceren.

Het laatste album met nieuw materiaal van de band is Just Push Play uit 2001. Een opvolger is er tot nu toe niet gekomen, door onderlinge ruzies en gezondheidsproblemen van een aantal bandleden. Bovendien probeert Tyler de laatste jaren een succesvolle solocarrière te starten.

Producer Douglas werkte in het verleden al vaker met de band. Zo was hij betrokken bij het album Toys in the Attic uit 1975 en het album Rocks uit 1976. Ook bij het coveralbum Honkin' on Bobo uit 2004 was hij betrokken.


Aerosmith gaat weer nieuw album opnemen (Foto: Novum)