Enorme piemels te zien op schoolplein

Het heeft even geduurd, maar twee jaar na dato is een lullige grap alsnog geslaagd. In 2009 maakten onbekenden een aantal enorme penissen in het gras rond een Nieuw-Zeelandse school. De stunt was al lang in de vergetelheid geraakt, ware het niet dat de penissen duidelijk zijn te zien op Google Maps.

Ene David McQuoid ontdekte de fallussen bij toeval toen hij op Google Maps naar een woning zocht in de buurt van Fairfield College in Hamilton. Rector Gerhard van Dyk van de bewuste school was destijds in ernstige verlegenheid gebracht door de erotische afbeeldingen.

De penissen in het gras werden ergens in 2009 zichtbaar toen het gras dood begon te gaan. "Veel konden we er niet aan doen", laat een beschaamde van Dyk weten. "De tuinman probeerde met onkruidverdelger nog meer gras af te branden om de tekeningen te verdoezelen."

De schooldirecteur wil nu bij Google smeken om de afbeelding te verwijderen van Google Maps. Volgens internetspecialisten is dat ijdele hoop. De grap is overigens nooit opgeeist.

Benieuwd naar de schoolpenissen? Deze zijn hier te zien