Slecht weer zorgt voor vroege terugtocht

De wegen in de kustregio's lopen zondag al vroeg in de middag vol met terugkerende vakantiegangers. Door het slechte weer houden veel toeristen hun Hemelvaartsvakantie eerder voor gezien dan gebruikelijk, meldt de VerkeersInformatieDienst zondag. Rond 14.00 uur stond al 100 kilometer file.

De ANWB noemt het 'extreem druk' voor een zondagmiddag. "Mensen gaan al heel vroeg naar huis, het is een massale terugtocht vanuit recreatiegebieden", zegt een woordvoerder. Er is nog regen voorspeld, iedereen wil voor de grote hoosbuien thuis zijn. "Vooral vanuit Zeeland staan de wegen helemaal vol, maar ook op de Veluwe is het druk."

In Zeeland loopt het verkeer vast op de A58, de N57, de N59, de N255 en de N256. Op de A58 stond rond 13.45 uur al 13 kilometer file. Op de N59 tussen Renesse en Zierikzee staan de auto's in de file, maar de vertraging is daar met drie kwartier het langst.

Ook vanuit de kop van Noord-Holland loopt het vast. Een bekend en ook nu terugkerend knelpunt is de N9 tussen Den Helder en Alkmaar.