'RTL kopieert Boer Zoekt Vrouw'

De KRO overweegt juridische stappen tegen RTL Nederland vanwege het geplande programma De Boerenbruiloft, dat een 'schaamteloze' kopie van het succesvolle Boer Zoekt Vrouw zou zijn. Producent John de Mol is niet bang voor een rechtszaak.

Via een advertentie in de Mediacourant waarin naar vrijgezelle boeren wordt gezocht, kwam de KRO op de hoogte van de plannen. Directeur Taco Rijssemus geeft aan eerst met RTL in gesprek te willen en zich daarna te beraden over eventuele juridische stappen. John de Mol, wiens bedrijf Talpa de show gaat produceren, stelt echter dat het in de tv-wereld normaal is dat er alternatieven verschijnen als iets succesvol is.

Volgens De Mol is het decor weliswaar hetzelfde als bij Boer Zoekt Vrouw, maar zijn er verder voldoende verschillen: "Een daarvan is dat dit programma om slechts één boer en twaalf vrouwen draait. Van die twaalf vrouwen komen er vervolgens zes op zijn boerderij wonen. Uiteindelijk blijft hij met één dame over en met haar gaat-ie trouwen." RTL4-chef Erland Galjaard valt hem bij, en wijst erop dat ook op de talentenshow Idols varianten zijn ontstaan.

De Boerenbruilof zou dit najaar op de televisie te zien moeten zijn. Galjaard verwacht niet dat het tegenover Boer Zoekt Vrouw zal worden geprogrammeerd.

Pieter Bruegels 'De Boerenbruiloft'
Pieter Bruegels 'De Boerenbruiloft' (bron: Wikipedia, licentie: publiek domein)