Tweederde: Stop met meedoen aan Songfestival

Uit onderzoek van Fok.nl blijkt dat twee derde van haar bezoekers wil dat Nederland stopt met deelname aan het Eurovisie Songfestival. Nederland behaalde de afgelopen zeven jaar niet de finale en is daarmee recordhouder. Ruim 6200 mensen gaven hun mening in de poll over dit onderwerp.

Slechts 4,4 procent van de respondenten vindt dat de TROS op dezelfde voet verder moet gaan. De TROS nam de organisatie van de Nederlandse selectie voor het muziekfestijn twee jaar geleden over van de NOS. Kans op verandering is er overigens niet echt. TROS-directeur Peter Kuipers: "De act moet wel dicht bij de TROS staan."

De optie om nu eens een A-artiest te sturen kon bijna 27 procent van de respondenten waarderen, maar die kans lijkt gezien de uitspraken van de TROS klein. In de reacties bij de gehouden poll worden de wildste ideeën voor namen en alternatieven geroepen.

FOK! besteedde in een speciaal forumonderdeel de afgelopen weken veel aandacht aan het Songfestival en de inzendingen van alle landen. Ook de halve finales en de ontknoping zaterdagavond werden druk gevolgd op het forum. De reacties op de organisatie door de TROS waren ook hier niet mals.