Winkelcentrum ontruimd na vondst verdacht koffertje

Een deel van een overdekt winkelcentrum en een winkelstraat in Roermond zijn woensdag enkele uren ontruimd geweest na de vondst van een verdacht koffertje. Het koffertje, waarin langspeelplaten bleken te zitten, is van een 14-jarige jongen uit Roermond, meldt een politiewoordvoerder.

Het koffertje werd rond 17.20 uur onder 'verdachte omstandigheden' aangetroffen, zo meldde de woordvoerder eerder op de avond. Het zou bij de ingang van het Roercenter aan de Neerstraat zijn neergezet door iemand, die er vervolgens vandoor was gegaan. Het winkelcentrum en de winkelstraat werden rond 21.00 uur vrijgegeven, nadat de eigenaar was getraceerd.

De politie wist de 14-jarige eigenaar te achterhalen op basis van een signalement van getuigen. De jongen werd nog in de omgeving aangetroffen. Hij gaf al snel aan dat er niets gevaarlijks in de koffer zat.

De jeugdige Roermonder is meegenomen naar een bureau, waar hij wordt verhoord. Daaruit moet blijken waarom de jongen de koffer voor de ingang van het winkelcentrum heeft gezet.