Lady Gaga onthult nummers in Farmville

Lady Gaga laat gamers die de boerderijsimulatie Farmville op Facebook spelen als eerste nummers horen van haar nieuwe album Born The Way, dat op 23 mei in de winkel ligt. Om de liedjes te horen, moeten gamers van 17 tot en met 19 mei opdrachten uitvoeren. Pas wanneer genoeg punten verdiend zijn, kan het nummer worden beluisterd. Dat heeft gamebedrijf Zynga woensdag bekendgemaakt.

De nummers zijn niet in de traditionele versie van Farmville te horen. Met de speciale virtuele boerderij Gagaville kan tot en met 26 mei worden gespeeld. Vanaf 20 mei kunnen ook andere liedjes van het nieuwe album vrijgespeeld worden. Deze zijn echter niet exclusief voor Gagaville.

Welke nummers precies in de game te horen zijn, is nog niet bekend. In februari verscheen de single Born This Way. Met dit nummer haalde Gaga onder andere in de Verenigde Staten en Nederland de eerste plaats in de hitlijsten.

Het is de eerste keer dat het gamebedrijf exclusief nummers van een artiest mag gebruiken en dat een heuse online boerderij naar een artiest wordt genoemd. Wel werkte Zynga in december samen met rapper Dr. Dre voor de release van een nummer van zijn nieuwe album Detox in de game Mafia Wars, maar deze was ook gewoon op de radio te horen.


Lady Gaga onthult nummers in Farmville (Foto: Novum)