Microsoft bevestigt miljardenovername Skype

Microsoft bevestigt dinsdag dat het internettelefoniebedrijf Skype Technologies overneemt. Het Amerikaanse softwarebedrijf betaalt 8,5 miljard dollar voor Skype en betaalt de overnamesom in contanten aan een groep investeerders onder leiding van Silver Lake.

Zowel het bestuur van Microsoft als dat van Skype heeft de overname goedgekeurd. Verschillende personen bekend met de gang van zaken meldden eerder al dat een deal mogelijk dinsdag zou worden aangekondigd.

Skype werd in 2005 voor 2,6 miljard dollar gekocht door internetveilinghuis eBay Inc. Dat deed de internetbeldienst echter in 2009 weer voor 70 procent van de hand, aan een groep investeerders waaronder Silver Lake Partners, Index Ventures en Andreessen Horowitz. Deze zullen nu een mooi rendement behalen op de deal met Microsoft.

Aandelen Microsoft dalen met 1,1 procent gedurende de handel voorbeurs in reactie op het nieuws.

Microsoft wil Skype onder andere gaan gebruiken voor Xbox 360 en Kinect en in hun Windows Phone-toepassingen. Alle niet-Microsoft platformen voor Skype blijven bestaan aangezien Skype een aparte divisie binnen Microsoft wordt.