Ajax onderzoekt illegale verkoop seizoenkaarten

Ajax is een onderzoek gestart naar de illegale verkoop van seizoenkaarten. De Amsterdamse club wil tegengaan dat supporters voor het laatste competitieduel met FC Twente hun seizoenkaart voor een hoge prijs verkopen. Ajax en Twente strijden zondag in de Amsterdam ArenA om de landstitel.

"We zijn een onderzoek gestart, dat we deze week nog aanscherpen", vertelt een woordvoerster van de Amsterdamse club. De straf voor een supporter die illegaal zijn seizoenkaart verkoopt, is niet mild. "Er zijn twee opties. De eerste is dat zijn seizoenkaart wordt geblokkeerd en de tweede optie is dat hij een stadionverbod krijgt voor achttien maanden."

Op de veilingsite Marktplaats bieden mensen kaarten aan met prijzen die oplopen tot boven de 500 euro. Ajax probeert achter de gegevens te komen van de kaartverkopers. "We achterhalen de naam, het adres en andere gegevens van de verkopers. Als er voldoende bewijs is, dan nemen we maatregelen tegen de supporter", benadrukt de woordvoerster.

De Amsterdammers moeten zondag winnen van Twente om de dertigste landstitel in de historie te pakken. De Tukkers hebben voldoende aan een gelijkspel om het landskampioenschap te prolongeren.