A1 loopt vol met Twente-supporters

Op de viaducten over de A1 heeft zich zaterdag rond 16.00 uur een groot aantal supporters van FC Twente verzameld. De politie verwacht dat er rond 17.00 uur, als de spelers van FC Twente richting Rotterdam vertrekken, nog meer mensen langs de snelweg zullen staan.

De Enschedese club speelt zondag in De Kuip in Rotterdam de bekerfinale tegen Ajax. Supporters mogen alleen vanaf viaducten zwaaien, stelt een zegsvrouw. De bermen van de snelweg zijn verboden terrein. Als de politie de situatie met de supporters te gevaarlijk vindt, wordt de spelersbus via een andere route naar Rotterdam geleid.

De bekerfinale begint zondagavond om 18.00 uur. De strijd om het kampioenschap van de Eredivisie gaat, net als vorig jaar, ook tussen Ajax en FC Twente. De Tukkers behaalden toen de eerste landstitel in de clubhistorie.

Toen dat gebeurde, blokkeerden duizenden fans van de club de A1 in beide richtingen. De spelersbus kon hierdoor slechts stapvoets richting Enschede rijden. De ANWB en Rijkswaterstaat adviseerden automobilisten urenlang de A1 en de A35 te mijden. Twee mensen raakten gewond: een doordat hij van een talud viel en de ander werd licht geraakt door een auto.