Huis uit komedie Home Alone staat te koop

Het huis uit de film Home Alone staat te koop voor 2,4 miljoen dollar. De woning in Chicago staat centraal in de komedie uit 1990, waarin een jongetje inbrekers buiten de deur probeert te houden.

John en Cynthia Abendshien, de eigenaren van het huis, woonden tijdens de opnamen van de film gewoon thuis. Zodoende hebben ze Home Alone-hoofdrolspeler Macaulay Culkin goed leren kennen, vertellen ze aan de Amerikaanse nieuwszender MSNBC. De twee zijn op zoek naar iets kleiners, omdat hun dochter inmiddels volwassen is.

Home Alone gaat over de 8-jarige Kevin, gespeeld door Culkin, die alleen thuis achterblijft als zijn ouders hem vergeten mee te nemen op vakantie. Wanneer het huis doelwit wordt van twee inbrekers, besluit Kevin hen tegen te houden door boobytraps te plaatsen door de hele woning.

"Er zijn maar weinig huizen die een belangrijke rol spelen in een film en in zekere zin een personage worden", zegt een woordvoerder van het bedrijf dat over de verkoop gaat. Home Alone is qua opbrengst de succesvolste live-actionkomedie aller tijden.


Huis uit komedie Home Alone staat te koop