Prinses Máxima nog altijd mateloos populair

Prinses Máxima is met afstand het populairste lid van het Koninklijk Huis. In alle lagen van de bevolking wint ze het van koningin Beatrix, zo blijkt uit onderzoek onder 24.000 mensen van EénVandaag.

Bij ruim een derde van de ondervraagden, 36 procent, is Máxima favoriet. Vooral onder lageropgeleiden, katholieken en in de provincies Brabant en Limburg is ze populair. Beatrix is met 19 procent een goede nummer twee, gevolgd door Pieter van Vollenhoven met 10 procent en kroonprins Willem-Alexander (6 procent) en prinses Margriet (4 procent).

Máxima wordt gezien als een aardige, intelligente en betrokken vrouw die alles mee heeft. Ze is volgens de ondervraagden een goed visitekaartje voor Nederland en heeft een goede invloed op Willem-Alexander. Wel komt ze volgens sommigen wat 'gemaakt over'.

Wanneer Máxima koningin wordt, moet ze van 60 procent haar Argentijnse paspoort inleveren. Haar vader, Jorge Zorreguita, mag wel aanwezig zijn bij de inhuldiging, vindt 58 procent. De beste man werd tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima nog geweerd.