'Ik hou van jou. Neuken?'

Het zijn niet de vrouwen, maar juist mannen die vaker de woorden 'Ik hou van jou' uitspreken. Het gaat hierbij echter maar om een ding: seks.

Mannen zeggen de betoverende woorden niet alleen vaker, ze spreken de liefde voor hun vrouwelijke partner ook nog eens zes weken eerder uit, zo luidt de conclusie uit een Amerikaans onderzoek. Voor het onderzoek heeft Josh Ackerman, een psycholoog aan het Massachusetts Institute of Technology, 205 hetero mannen en vrouwen ondervraagd.

"Mannen kunnen impulsiever zijn in de manier waarop ze liefde uiten, maar wat liefde betekent voor mannen en wat liefde betekent voor vrouwen kan zeer verschillend zijn", zo laat Ackerman weten. Zo zijn mannen beduidend blijer als ze na een maand verkering 'Ik hou van jou' horen dan vrouwen. Vrouwen worden pas blij als ze de vier woorden horen na de eerste vrijpartij. Volgens de onderzoekers komt dit omdat mannen denken dat een liefdesbetuiging inhoudt dat er iets te neuken valt, terwijl vrouwen de woorden aannemen als een teken van genegenheid.