Druk paasweekeinde voor kustwacht

De kustwacht heeft een druk paasweekend achter de rug. Het Kustwachtcentrum in Den Helder hielp onder meer jachten met motorproblemen, aan de grond gelopen vaartuigen en zette hulpacties op touw wegens vermiste kinderen en een rubberbootje dat leeg werd aangetroffen.

Voor de recreatievaart werd 23 keer een hulpactie opgezet, meldt het Kustwachtcentrum maandag aan het begin van de avond. In totaal 11 jachten riepen hulp in vanwege motorproblemen. 5 bleken zonder brandstof te zitten. Een jacht meldde brand aan boord, maar dat konden de opvarenden zelf blussen. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Zondag werden onder meer vier reddingboten, twee kusthulpverleningsvoertuigen en een politiehelikopter ingezet wegens een vermist kind op het strand van Scheveningen. Het kind werd op het strand teruggevonden. De vermissing van een kind op het strand van Domburg liep maandag op eenzelfde manier af.

Wegens het lege rubberbootje dat werd aangetroffen op het Markermeer gingen maandag daarnaast onder meer vijf reddingboten, een politievaartuig en twee helikopters van politie en defensie op zoek naar mogelijke slachtoffers. Er werd niets aangetroffen. Later kwam vanaf een jacht het bericht dat dit vaartuig het bootje had verloren.