Politie filmde liquidatie Hillis

De politie was niet alleen getuige van de liquidatie op topcrimineel Stanley Hillis, maar heeft het ook nog eens gefilmd. Ondanks de inzet van de politiehelikopter, die de moord begin februari van begin tot einde op tape vastlegde, konden de daders toch ontsnappen. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag.

Hillis werd op klaarlichte dag in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer neergeschoten. Op de beelden is volgens de krant onder meer te zien dat de schutters de aanslag slecht hadden voorbereid. Zo vluchtten zij onder meer de verkeerde kant op. Ook bleek dat zij al zaten te wachten in een busje toen Hillis kwam aanrijden.

Eerder werd al bekend dat de moord onder de ogen van agenten werd gepleegd. Rechercheurs zaten verscholen in een aanhangwagen en keken op 1,5 meter toe hoe Hillis in zijn auto met kogels werd doorzeefd.

De politie, die niet alleen vanuit de lucht toekeek maar ook met diverse eenheden in de buurt was, slaagde er echter niet in om de moordenaars klem te rijden. Door problemen met de apparatuur konden de rechercheurs in de aanhangwagen hun collega's niet snel genoeg waarschuwen om de achtervolging in te zetten.