Soldate randt 5 militairen aan

De Zweedse Militaire Academie heeft een vrouwelijke officier geschorst. De vrouw heeft maar liefst vijf soldaten in opleiding in de broek gegraaid.

De vrouw werd naar verluidt een beetje te persoonlijk tijdens een feestje in februari. Zo klaagde een van de militairen dat hij op de dansvloer ineens de hand van de vrouw in zijn onderbroek voelde. Een tweede soldaat vond dat de leidinggevende een beetje te handtastelijk werd en dat zij waarschijnlijk te diep in het glaasje had gekeken.

Even later werd ze intiem met een derde cadet, die later toegaf dit uit vrije wil te hebben gedaan. Het drietal maakt deel uit van een groep van vijf aspirant-militairen die hebben gemeld te zijn betast door de officier. Ze voelden zich echter niet geïntimideerd en zeggen er niet op uit te zijn de vrouw aan te klagen wegens aanranding.

De vrouw zegt op haar beurt te zijn gedrogeerd en zich maar weinig te kunnen herinneren van het feestje. De dag erna voelde ze zich vreemd en legde haar leidinggevenden uit dat ze waarschijnlijk was gedrogeerd. Twee dagen later heeft ze aangifte gedaan bij de politie.

Tijdens een onderzoek door de politie werden echter geen sporen van drugs aangetroffen. Het leger raadt aan de vrouw over te plaatsen. Zolang het onderzoek loopt, blijft de grijpgrage officier geschorst.