PVV boos over 'vergiftigend' Multicultureel Dictee

Het is 'een misdaad' dat bij het Multicultureel Dictee in Den Haag nog steeds 'multiculturele onzin' in kinderhersens wordt gepompt. Dat stelt de PVV-fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad Machiel de Graaf woensdagochtend in het Radio 1-programma Nu Al Wakker Nederland. Hij heeft het college van Den Haag vragen gesteld.

Met zinnen als "Yasmine komt uit Somalië en heeft heimwee" zou in de kinderhersentjes worden gestampt dat niet-westerse allochtonen zielig zijn. Liever zou de partij zinnen zien als "de politie is de baas op straat en die moeten we altijd gehoorzamen".

Een ander voorstel van de partij is: "Vrouwen met een kort rokje zijn normaal. Daar schelden en spugen we niet naar, net als we dat niet doen bij oudere vrouwen met een hondje".

"Terwijl wereldleiders door hebben dat de multiculturele samenleving is mislukt, worden de Haagse kinderen er nog steeds mee gehersenspoeld", stelt De Graaf. Aan het dertiende multicultureel dictee in Den Haag doen woensdag ruim dertienhonderd leerlingen van groep 8 van 58 basisscholen mee.