Tassen vol heroïne bij oprollen bende

Bij invallen op 26 locaties in Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Oostvoorne en Dongen zijn deze week tien leden van een drugsbende opgepakt. Bij de megaoperatie van politie, justitie, FIOD en de douane werden 60 kilo heroïne, zes ton contant geld, luxegoederen en een aantal vuurwapens in beslag genomen.

De politie was de bende, die zich vooral bezighield met coke- en heroïnesmokkel, al ruim twee jaar op het spoor. Bij het oprollen van de bende werd samengewerkt met de federale politie en de douane in België, Turkse autoriteiten en justitie en politie in Dubai.

De bende probeerde drugs te smokkelen vanuit Pakistan. De lading heroïne zat verpakt in een lading tassen die in Nederland verkocht moest worden. De tassen zijn in een container in de haven van Antwerpen onderschept. De lading was op weg naar Rotterdam.

De tien verdachten die vrijdag werden aangehouden zijn acht mannen en twee vrouwen van 37 tot 54 jaar. Ze komen vooral uit de regio Rotterdam. Een verdachte die veel in Dubai verbleef is in zijn woonplaats Dongen opgepakt. Ook de vermoedelijke Pakistaanse leverancier is opgepakt. Hij was in Nederland tijdens de verzending van de drugs.

De verdachten hebben huizen in Nederland, Curaçao en Turkije. Ook hebben ze met de opbrengsten van eerdere drugstransporten vermoedelijk dure auto's en boten gekocht. De goederen zijn in beslag genomen en op bankrekeningen is beslag gelegd. Justitie probeert de drugsopbrengsten in te nemen.

Alle tien de verdachten zitten nog vast. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Tassen vol heroïne (Foto: Novum)