Alphen verwijst winkeliers naar eigen verzekeraar

Winkeliers die schade hebben opgelopen door het drama in Alphen aan den Rijn moeten in eerste instantie bij hun eigen verzekeraar aankloppen. Pas als een winkel niet verzekerd is of als de verzekeraar niet wil uitkeren, komt de gemeente in beeld voor hulp. Dat meldt de gemeente vrijdag.

Hoe groot de schade is door de schietpartij is nog niet in kaart gebracht. "We hebben daar geen totaalbeeld van omdat mensen dat bij hun eigen verzekeraar melden. Maar je moet denken aan schade aan ruiten en muren."

Slachtoffers en nabestaanden van de beschieting komen in aanmerking voor een schadevergoeding uit het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Dit onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie keert uit aan mensen die gewond raakten of bedreigd zijn tijdens de schietpartij. Ook nabestaanden van de dodelijke slachtoffers kunnen een vergoeding krijgen.

Bij de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof kwamen zaterdagmiddag zeven mensen om het leven, inclusief de dader. Vele anderen raakten gewond.