Michael mogelijk weg bij Williams

Sam Michael zal mogelijk het veld moeten gaan ruimen bij het Formule 1-team van Williams. De Britse renstal kent een zeer lastige start van het seizoen 2011 en aandeelhouder Toto Wolff wil met eigen ogen zien waar het aan schort. Ook het functioneren van de technisch directeur bij het team neemt hij onder de loep.

"Na een jaar alles aangekeken te hebben heb ik een duidelijk beeld van waar het mis gaat. Er zijn vijf, zes kernaspecten die we moeten adresseren en daarbij gaat het vooral om de menselijke factor. We hebben een overgang van generaties achter de rug en dat functioneert niet, om wat voor reden dan ook. Dan heb ik het over de technische afdeling, waar Sam Michael het van Patrick Head heeft overgenomen," zei Wolff tegen Motorsport-total.

"De nieuwe generatie staat nu enige tijd aan het roer en het werkt niet. Alles is voer voor evaluatie, maar eerst moet het team kijken welke leveranciers fouten maken. Cosworth valt daarbij het minst aan te rekenen. De motor is wel het laatste wat we nu ter discussie moeten stellen."