Alonso: "Vettel momenteel te sterk"

Fernando Alonso denkt niet dat Ferrari voorlopig in staat zal zijn om de heerschappij van Sebastian Vettel en Red Bull Racing in de Formule 1 te gaan doorbreken. Ferrari eindigde in de eerste twee races in 2011 niet op het podium, met name dankzij de kwalificatie waar de achterstand ten opzichte van de concurrentie groot is.

"Ook in Maleisië was onze racesnelheid veel beter dan in de kwalificatie. Felipe en ik waren snel genoeg om op het podium te komen en dat was een belangrijke indicatie, ook al kregen we niet wat we hadden kúnnen krijgen. Ik wil natuurlijk altijd voor de overwinning vechten, maar momenteel is er één auto niet te pakken; de Red Bull van Sebastian Vettel," zei Alonso op de website van zijn team.

"Er wordt hard gewerkt om de auto te verbeteren. In China testen we een nieuwe voorvleugel uit en wat aërodynamische updates. Hopelijk brengt het ons wat, maar dat zullen we goed moeten bestuderen in de training op vrijdag. Ons doel voor deze Grand Prix zal hetzelfde zijn als in Maleisië; het beste er van maken in de kwalificatie en alle kansen pakken in de race," ging de Spanjaard verder.

"Ik sprak na de Maleisische race met president Di Montezemolo en hij was niet blij. Waarom zou hij dat wel zijn? Ik ben het ook niet. We moeten snel reageren en het gat met de kampioenschapsleider dichten. Als je het vergelijkt met de start van vorig jaar, liggen we ver achter."