Petrov stoort zich aan critici

Vitaly Petrov vindt dat de mensen die kritiek op hem hebben er eens mee op moeten houden te roepen dat hij puur vanwege het geld in de Formule 1 zit. De 26-jarige Rus vindt dat hij weet waar hij mee bezig is en dat hij zichzelf als coureur bij Lotus Renault GP steeds meer aan het bewijzen is.

Petrov sloot het vorige F1-seizoen sterk af door in de laatste race in Abu Dhabi titelkandidaten Fernando Alonso en Mark Webber achter zich te houden. Dit jaar haalde hij al een derde plaats in Australië, maar ook een uitvalbeurt, omdat hij in Maleisië buiten de baan raakte en doordat hij niet van het gas ging een goot raakte, gelanceerd werd en zijn stuurkolom afbrak.

"Ik luister er liever niet naar als mensen dat soort dingen over mij zeggen, ik vertel ze juist dat ze hun mond moeten houden. Er worden zoveel leugens over mij geschreven," zegt Petrov in de Independer. "Ik weet dat het voor sommige mensen moeilijk is om in mij te geloven, maar ik weet waar ik mee bezig ben en mijn team heeft bovendien vertrouwen in me getoond."

De Rus heeft inmiddels in 21 races 42 punten verzameld. "Ik wil niet dat mensen denken dat ik alleen maar door het geld in de Formule 1 zit. Het lijkt me, nu ik aardig wat Grands Prix achter de kiezen heb, bovendien ook wel duidelijk dat dat niet het geval is."